Truckstar Festival 2023

Het Truckstar Festival was dit jaar weer een feestje.  Er waren veel teams aanwezig om de nodige demonstraties te geven. Helaas kon de Scania van Jos Scholten niet veel laten zien, omdat ie een lastig te vinden electonisch probleem had. 

Willem Breedijk had de winter gebruikt om de hele truck te strippen en opnieuw op te bouwen, met de nodige veranderingen, verbeteringen en aanpassingen. Ook hadden ze een nieuwe motor in de truck gebouwd, die er veelbelovend uitzag. Helaas liep deze na 10 minuten al kapot. Het team besloot toen om de “oude” motor er in te hangen, maar dit is zo op het paddock natuurlijk een hele klus. Toch is het ze gelukt zodat ze op zondag weer demonstraties konden geven en wat konden testen voor de komende race op Donington (UK).

  • Er werd onder andere gedemonstreerd met een achtervolging. hierbij starten steeds 4 racetrucks ieder op een ander punt van de baan. Na 5 rondes is diegene die als eerste weer over zijn beginpunt komt de winnaar.  
  • Ook de Go & Stop is een terugkerend item wat veel spektakel geeft. Hierbij starten 2 racetrucks tegelijk vanuit stilstand, en moeten dan zo snel mogelijk via een slalom parcour naar het keerpunt rijden, en dan aan de andere kant van het rechte stuk het 1e paaltje omrijden, maar de 2 volgende paaltjes laten staan. Dus snel accelereren is 1, voertuigbeheersing is een ander, maar op tijd weer remmen is ook erg belangrijk. 
Hieronder wat foto’s van het weekend: