Lausitzring (D) 2020

Het circuit van Dekra Lausitzring (Duitsland) was nieuw voor ons. Met wat speurwerk en actieve communicatie waren beide partijen enthousiast. De organisatie van P-9 challenge bood ons circuit tijd zodat we een mooi gevuld weekend hadden. Helaas kon er door de COVID-19 maatregelen geen publiek bij zijn, en was veel tot het laatste moment onzeker. Zelfs wij als organisatie hebben tot het laatst toe gewacht met de beslissing, maar de maatregelen waren dusdanig dat het wel mogelijk was om het veilig door te laten gaan. Zo mochten de teams bijvoorbeeld maar uit 5 peronen bestaan (exclusief coureur), en moesten we mondkapjes dragen.

Enkele teams uit Engeland en vanuit de FIA ETRC reden met ons mee, omdat dit de eerste Truck Race van 2020 zou zijn. Hierdoor kon er door de teams toch getest worden wat in de wintermaanden aangepast of aangeschaft was. 

Voor het eerst reden we met een eigen overspeed monitoring systeem wat in de truck ralley al een bewezen systeem bleek. Voor de truckrace moest dit software-matig wel aangepast worden, dus ook wij konden dit weekend mooi gebruiken om het een en ander te testen.

Hieronder vind je een aantal foto’s om een indruk te krijgen van dit race weekend.