Truckstar Festival 2019

Het Truckstar Festival was dit jaar een week na het race weekend op Nürburgring. Dit is normaal gesproken erg kort dag om alles weer gereed te krijgen, maar de meeste race teams hebben weinig stuk gereden, dus kon iedereen die zich opgegeven had ook mee doen aan de demonstraties op het TT Circuit in Assen.

Het was erg warm, dus werd het rechte stuk en de pitsstraat continue gekoeld met water. Op de keerpunten werd ook veel water gebruikt, zodat de racetrucks makkelijker in een drift de bocht konden maken zonder het asfalt te beschadigen. 

  • Er werd onder andere gedemonstreerd met een achtervolging. hierbij starten steeds 4 racetrucks ieder op een ander punt van de baan. Na 5 rondes is diegene die als eerste weer over zijn beginpunt komt de winnaar.  
  • Ook de Go & Stop is een terugkerend item wat veel spektakel geeft. Hierbij starten 2 racetrucks tegelijk vanuit stilstand, en moeten dan zo snel mogelijk via een slalom parcour naar het keerpunt rijden, en dan aan de andere kant van het rechte stuk het 1e paaltje omrijden, maar de 2 volgende paaltjes laten staan. Dus snel accelereren is 1, voertuigbeheersing is een ander, maar op tijd weer remmen is ook erg belangrijk.