De Kampioenen 2017 !!!
Kampioenen van 2017 - Cees Zandbergen, Frans Smit en Werner Lenz
We feliciteren de winnaar van 2017: Cees Zandbergen en zijn Rainbow Warrior Truck Racing team!

De tweede plaats is voor Frans Smit en de derde plaats is voor Werner Lenz

Overzicht van de punten behaald in het kampioenschap 2017
Nieuwe deelnemer Hecker
Racetruck Scania
Sommige mensen hebben Clemens Hecker met zijn Scania racetruck al op de Nürburgring en/of Assen in actie gezien. De competatieve racetruck was voorheen van Mikael Johansson. Zal Clemens en deze racetruck in de prijzen racen op Zandvoort?
Racetrucks op Assen
Video impressie van het onderdeel Achtervolging op het Truckstar Festival
Flying Dutchman
Volvo F12 racetruck
Rodi Smit (Blackjack Truckracing) stopt (voorlopig) met truckracen. Hij heeft de Volvo F12 verkocht aan Willem Breedijk. Met Truckracingteam Flying Dutchman is de Volvo er toch bij op 7 & 8 oktober op Zandvoort.
Het was weer top!
Truckracers op het podium tijdens het Truckstar Festival - 2017
Het was weer een geslaagd weekend. Tijdens drie onderdelen waren de truckracers weer in actie op het Truckstar Festival. De uitslag voor Go & Stop:
1. Frans Smit
2. Marco Donk
3. Erwin Kleinnagelvoort

Achtervolging:
1. Cees Zandbergen
2. Frans Smit
3. Rian van Koeveringe

Racetrucks Drag & Start Explosion
1. Erwin Kleinnagelvoort
2. Cees Zandbergen
3. Ferry van Drunen


Verslag van Truckstar
Wij waren ook op TT Assen
Dutch Truck Racing billboard
Niet te missen! De aankondiging voor de finale truckraces 2017 van het Dutch Truck Racing Championship op 7 & 8 oktober op Zandvoort.
Truckstar Festival 2017
Truck piramide Zandbergen
De eerste truckopstelling staat klaar. Een piramide van trucks, het is een fraai plaatje!
Truckstar Festival 2017
De eerste nieuwsbrief van Dutch Truck Racing!
Gebeurt er nog wel wat? Jazeker! Met onze nieuwsbrief brengen we meer achtergrond informatie over de teams en de vereniging.
Nieuwsbrief Juli 2017
Truckstar Festival 2017
Ook dit jaar zijn de racetrucks, hun teams en vrienden, familie en fans weer te vinden op TT Assen. Het is weer tijd voor het altijd gezellige, bordevolle programma van het nog altijd zo populiare Truckstar Festival. Dit drukbezochte festival vindt plaats op 29 & 30 juli. Voor meer informatie kun je bij Truckstar Festival website kijken!
Scoreboard na Paasraces
Werner Lenz, Cees Zandbergen en Erwin Kleinnagelvoort, winnaars van de paasraces -2017
De uitslagen na Paasraces kunt u via pdf bekijken.
Voorlopige stand
Zon en regen zorgde voor een mooi kampioenschap
Regen tijdens tweede truckrace
Als eerste feliciteren wij Björn Tijhuis, Ferry van Drunen en Sébastien Lechambre met hun eerste officiele deelname aan het truckracen. Björn heeft in januari zijn racelicentie behaald, maar is een bekende van vele Truckstar Festival bezoekers. De teams hebben hard gewerkt om alles rond te krijgen voor de Paasraces en de bezoekers werden getrakteerd op een mooi deelnemersveld.

Na de testdag op vrijdag konden de teams nog het een en ander aan de auto tunen, voordat er op zaterdag gekwalificeerd werd voor de eerste opstelplaats voor de race.

Met de eerste race op zaterdagmiddag werd de opwarmronde over het circuit door de pace-truck van Vlastuin voorgegaan. In deze race waren er spannende gevechten te zien tussen o.a. Erwin Kleinnagelvoort en Cees Zandbergen. Ook Jan van Holland en Rian van Koeveringe hadden een spannend gevecht voor punten en een positie. Telkens op het rechte stuk voor de Tarzanbocht werd het voor Rian alle zeilen bijzetten om Jan naast en achter zich te houden. En een speciale vermelding voor Sébastien Delchambre omdat hij in een gehuurde racetruck voor het eerst deelnam aan het truckracen, waarbij hij in elke gereden ronde, zichzelf wist te verbeteren.

Voor race 2 en race 3, op zondag eerste paasdag, is onze hoofdsponsor, de firma Krommenhoek met hun prachtige Scania - S als pace-truck voor het deelnemersveld in de opwarmronde de natte baan op gegaan. Race 2 zorgde voor spektakel door de regenbuien, waardoor het lastig bleek om de racetruck tussen de witte lijnen te houden. Enkele deelnemers waaronder Frans Smit, Marco Donk, Björn Tijhuis, Rian van Koeveringe en Cees Zandbergen moesten alle zeilen bijzetten om hun tijden nog te optimaliseren, nadat zij het grind wat dichterbij geïnspecteerd hadden.

Werner Lenz wist met zijn krachtige racetruck het deelnemersveld te domineren, maar moest wel degelijk Erwin Kleinnagelvoort en Cees Zandbergen achter zich zien te houden.

Tijdens race 3 waren de rijders meer bekend met het natte asfalt. Bij de start van de heat wist Cees Zandbergen de Mercedes van Werner Lenz nog achter zich te houden, maar uiteindelijk moest hij toch genoegen nemen met een tweede plek. Frans Smit wist zich goed door het deelnemersveld te werken om toch weer naar voren toe te rijden. Achterin het veld waren Rian van Koeveringe en Ferry van Drunen stuivertje aan het wisselen en hielden het tot de laatste ronde vol. Er werden meerdere drive-through penalty’s gegeven wegens het rijden buiten de witte lijnen of net iets te hard gereden, waardoor het veld uiteindelijk iets te vroeg werd afgevlagd. Frans Smit behaalde mede daardoor voor race 3, de eerste positie.

Het eerste podium voor de Dutch Truck Racing Championship 2017 is:
1. Werner Lenz
2. Cees Zandbergen
3. Erwin Kleinnagelvoort

Wij willen graag alle teams en rijders bedanken voor een zeer geslaagd weekend.
Dit alles was mogelijk door onze sponsoren, onze crew en de medewerking van circuit Zandvoort, de marshalls en alle medewerkers.
Video’s Paasraces 2017
Truckracing 16-04-2017 - Dutch Truck Racing Championship
We hebben een aantal video’s ontvangen, welke wij op You Tube mochten plaatsen. Binnenkort ontvangen we meer van AltaCamera, die o.a. met een drone fantastische beelden gemaakt hebben. Hou ons You Tube kanaal in de gaten!
Naar You Tube
Truckracing op RTV NH
Heb je de paasraces gemist? Dan is het nog even wachten, maar schrijf het alvast in de agenda. Op 7 & 8 oktober 2017 rijden we weer op Zandvoort!
Voorlopige stand van de teams
Paasraces 2017
Wij willen graag alle teams en rijders bedanken voor een zeer geslaagd weekend. De paasraces waren mede mogelijk door onze hoofdsponsor Krommenhoek, alle sponsoren en de medewerking van circuit Zandvoort met hun marshalls en medewerkers.

Paasraces verslag
Wilt u nog meer van het evenement bekijken, kijk dan op onze facebook pagina.
Overzicht van de behaalde punten per team
Eerste podium 2017
Eerste Dutch Truck Racing podium 2017 - met Werner Lenz, Erwin Kleinnagelvoort en Cees Zandbergen
Op het winderige maar zonnige circuit Zandvoort is 15 april de eerste officiële race gehouden met als winnaars op 1. Werner Lenz, 2. Erwin Kleinnagelvoort en op 3 Cees Zandbergen. De snelste ronde is van Erwin met 2.22.069 op het 4320 mtr lange circuit.
Poster Paas races
Poster Paasraces 2017 - Dutch Truck Racing
De Paas races! Het eerste raceweekend voor de Dutch Truck Racing Championship. Op zaterdag 15 & zondag 16 april 2017 op het Circuit Park Zandvoort. Het tijdschema is nog niet bekend, maar vanaf 9:00 staan de teams klaar voor de training en kwalificatie. Houdt onze website in de gaten!
Poster downloaden
Het promotieteam
Ron, John en Leon; bestuursleden op promotie toer
Bij de stand was het promo-team vertegenwoordigd door Ron, John en Leon (v.l.n.r), die de nieuwsgierige mensen uitleg gaven. Op de achtergrond draaide een aantal filmpjes van truck-races, waar onze leden deel vanuit maakten. Er draaide ook een oud filmpje uit 1982 van het festival op Zandvoort, waarbij Olaf Mol in zijn jonge jaren als voice-over te horen was. Dit sprak menigeen aan.

De uitleg over de Club van 100 werd goed ontvangen, en wij verwelkomen al diverse mensen als lid.
De volgende presentatie is op 17 en 18 december tijdens het MegaTrucksFestival in de Brabanthallen in Den Bosch.

Wij hopen u daar te treffen en als lid te mogen verwelkomen.
Bent U al vriend of clublid?
Racetrucks Team Lenz op Racing Days
Werner Lenz op Racing Days ter promotie van Dutch Truck Racing
Toen Werner Lenz niet met één, maar met twee race-trucks kwam aanrijden was het team compleet. De race-truck van zoon Sasha werd keurig naast onze unit geplaatst en konden mensen een kijkje nemen, en zo mogelijk zelfs even achter het stuur zitten.

Werner heeft in de demo-hal met zijn race-truck, op beide dagen, het publiek op de banken gekregen met zijn show-rondes. Hij maakte zelfs een donut!
Het eerste promotie-weekend van DTR
De promotie stand van Dutch Truckracing met racetruck van Sacha Lenz
Na oprichting van de vereniging in september was het zaak om de bekendheid te vergroten en uitleg te geven waar wij voor staan en wat onze doelstellingen zijn. Nu de website, banners, flyers en persberichten gereed zijn, was het tijd voor onze eerste openbare promotie tijdens de Racing Days in het MECC te Maastricht.

Door het beschikbaar stellen van de promo-stand van Kleijn Trucks uit Vuren, en het vervoer geregeld door Leon de Wit, was onze stand snel op z’n plaats.
Mega Trucks Festival
Dutch Truck Racing tijdens het Mega Trucks Festival
We hebben veel mensen gesproken tijdens het promotieweekend in Den Bosch. Wederom een geslaagd evenement, waarbij we het truckracen onder de aandacht konden brengen.
Mega Trucks Festival website
Hoofdsponsor Krommenhoek
Hoofdsponsor Krommenhoek op Assen 2017
Onze hoofdsponsor Krommenhoek Machinery B.V. was ook op het Truckstar Festival.
Krommenhoek - Used equipment & machinery
Brands Hatch 11 - 2016 - Race 3
The Dutch Donkey - Brands Hatch - nov. 2016
B Klasse / Divisie 3
Race 3:
1. Frans Smit
2. Mika Makinen
3.Ryan Colson
9. Marco Donk
Rody Smit - no finish
Brands Hatch nov. 2016 - Race 2
Frans Smit - Truckracing Brands Hatch (nov. 2016)
B Klasse / Divisie 2
Race 2:
1. Frans Smit
2. Paul McCumisky
3. Rody Smit
6. Marco Donk
Brands Hatch nov. 2016
Rody Smit op Brands Hatch
B Klasse / Divisie 2
Race 1:
1. Mika Makinen
2. Rody Smit
3. Frans Smit
5. Marco Donk
Truckracen terug in Nederland!
Truckraces op Zandvoort
Het is een tijdje stil geweest rond het racen met trucks op de Nederlandse circuits. Daar de truckrace teams toch graag op de Nederlandse circuits wilden rijden moest er gezocht worden naar een oplossing. Ron Gerritsma werd hiervoor benaderd. Gezien hij al 5 jaar coördinator van de truckraces was, en een groot netwerk had opgebouwd, bleek hij de aangewezen persoon. Na een lange periode van overleggen met teams, en het zoeken naar enthousiaste vrijwilligers, is in september 2016 de vereniging Dutch Truck Racing (DTR) opgericht. Het doel van de vereniging is om nu voor 2017 truckraces te organiseren tijdens grote evenementen op circuitpark Zandvoort en in de toekomst mogelijk ook op andere circuits. Door deze deelname vormen de mastodonten van de weg weer een spektakel voor een breed publiek, en zullen de trucks de line-up extra kleur geven tijdens een race weekend! De reglementen van de Dutch Truck Racing zijn afgeleid van het Europese FIA reglement en ondergebracht bij de KNAF. Hierdoor is het ook voor niet Nederlandse teams aantrekkelijk om deel te nemen aan de door DTR georganiseerde races.

Zonder sponsoren en donateurs is het erg lastig om deze races te organiseren. Daarom is de vereniging Dutch Truckracing opzoek naar liefhebbers en geïnteresseerden die het truckracen een warm hart toe dragen, en hiervoor een financiële bijdrage willen leveren. Een mooie manier om de vereniging Dutch Truck Racing te ondersteunen is aanmelden voor de club van 100.

Op dit moment zijn we druk bezig met het komende jaar, waar een aantal mooie races en activiteiten op het programma staan zoals de paas races op Zandvoort 15 t/m 17 april, het voorprogramma van de Mittelrhein cup op de Nürburgring en de finale races.

Als u nieuwsgierig bent geworden naar de leden van de vereniging en de trucks, bezoek dan de site van Dutch Truck Racing op het internet. Op deze website (www.dutchtruckracing.nl) en onze facebook-pagina kunt u alle ontwikkelingen rondom het truckracen vinden.


Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen
Met DAF racetruck op de Racing Expo
DAF racetruck - Dutch Truck Racing op Racing Expo
Op 28 & 29 januari staat de stand van Dutch Truck Racing in WTC in Leeuwarden tijdens de Racing Expo dagen. Ook nu kunnen we u veel laten zien en vertellen over het truckracen.

Truckracen terug in Nederland!
Het is een tijdlang stil geweest rondom het truck racen in Nederland. Omdat de truckrace teams graag willen blijven racen op de Nederlands circuits, en in de toekomst mogelijk ook internationaal, is er gezocht naar een oplossing.
Over Dutch Truckracing
Poster Paasraces
Alle voorbereidingen zijn in volle gang. We gaan er een mooi weekend van maken
Bestel je E-tickets bij CPZ
Nürburgring 2016
B-klasse winnaars - Truckrace Nürburgring 2016
Overwinningen in de B-klasse
Zaterdag:
1. Rody Smit
2. Frans Smit
3. Adam Bint

Zondag:
1. Frans Smit
2. Rody Smit
3. Marco Donk


Brands Hatch - British Truck Racing Championship
01-09-2016 | Officiële oprichting
Ron Gerritsma en Leon de Wit namens vereniging Dutch Truckracing bij de notaris
De vereniging Dutch Truck Racing is officieel op 1 september 2016 opgericht. Leon de Wit en Ron Gerritsma hebben getekend voor de verenigingstatuten, welke zijn vastgelegd bij de notaris in Winkel (NH)
Race resultaten bekijken
The Truckracebattle 2015
Via de website raceresults.nu kun je diverse uitslagen tijdens en later bekijken van diverse races. De laatste geregistreerde truckrace op Zandvoort was de Truckrace Battle met de Pasen in 2015. Je kunt daar een pdf bekijken of downloaden om te zien hoe de deelnemers het er toen vanaf brachten.
Raceresults.nu

Deel & like!

ADMIN